TR

İstanbul Avrupa Yakasında Scooter İle Gezilebilecek Doğal ve Tarihi Yerler

İstanbul, binlerce yıllık tarihiyle farklı kültürlerden izler barındıran özel bir şehir. Adeta bir açık hava müzesi kimliğine sahip İstanbul’da, doğal ve tarihi hazineleri keşfetmek büyük keyif. Özellikle özgür ve çevre dostu bir ulaşım deneyimi sunan elektrikli scooter ile, İstanbul’u her yönüyle keşfedebilirsiniz. Tarihi Yarımada’yı da barındıran İstanbul Avrupa Yakası’nda, scooter ile gezilebilecek doğal ve tarihi yerlere bakalım.

Tarihi Yarımada

İstanbul’da, Osmanlı ile Roma izlerinin iç içe geçtiği Tarihi Yarımada, bir açık hava müzesinden farksız. Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya ve Sultanahmet Camii başta olmak üzere, birçok eser burada karşınıza çıkacak. İstanbul’un gözbebeği olan bölgede yürümek kadar, aynı zamanda scooter ile gezmek de keyifli. Osmanlı’yı asırlar boyunca yönetmiş hanedanın yaşadığı Topkapı Sarayı, görkemli Yerebatan Sarnıcı ve Çemberlitaş, Tarihi Yarımada’da kısa bir gezintide karşınıza çıkacak tarihi yerler arasında.

Rumeli Hisarı

İstanbul’un fethi döneminde, Bizans'a gelecek yardımları önlemek amacıyla inşa edilen Rumeli Hisarı, şehrin görkemli yapılarından biri. Rumeli Hisarı’nın önünde yer alan uzun kordonda ise, scooter sürmek için harika bir hat sizi bekliyor. Boğazın ferah havası eşliğinde scooter sürmek için Rumeli Hisarı önü, harika bölgeler içinde yer alıyor.

Dolmabahçe

Kabataş ile Beşiktaş arasında uzanan Dolmabahçe, İstanbulluların gözde adreslerinden. Dolmabahçe Sarayı’nın yanında uzanan yüzlerce metrelik yol, yıllanmış ağaçların gölgesinde harika zaman geçirmeyi sağlıyor. Geniş kaldırımları nedeniyle scooter sürmek için ideal yerlerden olmasıyla, birçok kişi bu hattı tercih ediyor. Beşiktaş-Kabataş arasındaki yolu kat etmeniz gerekiyorsa, scooter tercih ederek hem kısa süre içinde varabilir hem de bu güzel yolun tadını çıkarabilirsiniz.

Ortaköy

Ortaköy, İstanbul’un en nezih adreslerinden biri. Beşiktaş’ın hemen yanı başında yer alan bu özel adres harika manzaraya sahip. Waffle ve kumpir dükkanlarıyla çevrelenmiş Ortaköy’e, hem Beşiktaş hem de Sarıyer tarafından scooter ile varmak mümkün. Deniz kenarında keyifli bir scooter yolculuğu yaparken, İstanbul’un en güzel enerjisine sahip köşelerinden Ortaköy’ün tadını çıkarabilirsiniz.

Beylikdüzü Yaşam Vadisi

İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan Beylikdüzü Yaşam Vadisi, şehrin kalabalığı içerisinde harika bir yer. Beylikdüzü’nde scooter sürmek için ferah ve keyifli bir ortam arıyorsanız, Yaşam Vadisi harika bir alan. Konserler, kafeler ve irili ufaklı sokak lezzeti tezgahlarıyla burası, New York’un ünlü parkı Central Park’ı andırıyor. Scooter’la gezmek için harika bir alan!

Zeytinburnu Sahili

Avrupa Yakası’nda keyifli, ferah bir yer arıyorsanız Zeytinburnu Kazlıçeşme parkı doğru adresler içinde. Kilometrelerce uzanan sahilde, deniz havasını soluyarak scooter sürme şansınız olacak. Bakırköy ve Zeytinburnu başta olmak üzere İstanbul’da birçok ilçeden insanlar, hafta sonu ve diğer müsait zamanlarda sahile akın ediyor. Güvenli, rahat ve güzel bir ortamda scooter sürmek için sahil oldukça ideal.

Sarıyer sahil hattı

İstanbul’da, denize nazır yalılarıyla meşhur özel bir semt Sarıyer… Sarıyer’in kilometrelerce uzanan sahil hattı ise İstanbulluların uğrak noktası konumunda. Sarıyer sahil hattında yürüyüş yapan, koşu yapan birçok kişi var. Ancak son zamanlarda scooter sürmek için de bu bölge tercih ediliyor. E-scooter’ınızla güzel zaman geçirebileceğiniz bölgede Kireçburnu, Tarabya ve Sarıyer’in diğer bölgelerinde İstanbul’un tadını çıkarın. Üstelik Sarıyer sahilinde, Binbin gibi paylaşımlı e-scooter deneyimi sunan markaların scooter’ları hemen karşınıza çıkacak.

Benzer Blog Yazılarımız

Benzer Blog Yazılarımız