TR

Elektrikli Scooter Özellikleri Nelerdir?

Elektrikli scooter, artan şehir trafiği ve ortaya çıkan ulaşım zorlukları nedeniyle, gitgide daha fazla ilgi gösterilen bir ürün. Kolay kullanımı, elektrikli olması nedeniyle çevre dostu bir araç olması da scooter’ları öne çıkaran konulardan. Bireysel olarak da çok talep gören e-scooter’lar da, paylaşımlı kullanım şehir içi ulaşımında ilgi görüyor. Peki elektrikli scooter’ların özellikleri neler?

Şarj Edilebilir Motor

Elektrikli scooter’ları çevre dostu kılan en önemli yanı, şarj edilebilir pile sahip olması. Elektrikli motoru kolay bir şekilde şarj edilen scooter’lar, yakıt maliyetine karşı ciddi bir avantaj sunuyor. Buna ek olarak, e-scooter’lar her yıl milyonlarca ton karbon salınımına yol açan fosil yakıtlı araçların kullanım oranını düşürmesi bakımından, çevreci ulaşım araçları.

Kısa ve Orta Mesafeler için İdeal Menzil

E-scooter’ların teknik özellikleri içinde en çok dikkat edilen noktalardan biri menzil. Tam dolu bir batarya ile kaç kilometre yol yapılabileceğini ifade eden menzil, e-scooter marka ve modellerine göre değişiklik gösterebiliyor. Menzil seviyesi genel olarak batarya kapasitesi ilede doğrudan ilişkili. Ortalama bir e-scooter’ın tam dolu bataryası, yaklaşık 35kilometre menzile sahip. Bu da şehir içindeki ulaşım ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılıyor. E-scooter’ın menzili, kullanan kişinin ağırlığı ve yolun eğimine göre de değişkenlik gösterebilir.

Saatte 25 Kilometreye Varan Hız

Elektrikli scooter hızı, varmak istediğiniz noktaya sizi kısa sürede ulaştıracak kadar hızlı, güvenlik sınırlarını aşmayacak kadarda yavaş denebilir. Büyük tekerlekli elektrikli scooter modelleri ve diğer alternatifler, yaklaşık 25 kilometre hıza sahip. Bazı modellerde, bu hız 45kilometreye kadar ulaşabiliyor. Dünyanın en hızlı e-scooter’ı, 120 kilometrenin üzerine çıkabiliyor ancak böyle bir hız güvenli olmamanın ötesinde, radar cezası almanıza da neden olabilir. Paylaşımlı elektrikli scooter BinBin, yeni başlayan kullanıcılar için Eco modunda saatte 10 kilometre hız, deneyimli kullanıcılar içinse Sport modunda 25 kilometre hız sunuyor.

Yüksek Taşıma Kapasitesi

Elektrikli scooter’larda, taşıma kapasitesi merak edilen bir konu. Elektrikli scooter kaç kilo taşır sorusunun yanıtı, scooter modeline göre değişiyor. Ortalama olarak, bir elektrikli scooter 100 kilogram ağırlık taşıma kapasitesine sahip. Bazı modellerde ise bu kapasite 150kilograma kadar da çıkabiliyor.

Yaş Sınırı

Elektrikli scooter ve bisiklet gibi mikromobilite araçları, gençler tarafından çok tercih ediliyor. Bu nedenle elektrikli scooter kullanma yaşı da merak edilenlerden. TBMM’de kabul edilen yasa ile e-scooter ve bisiklet kullanmak için 15 yaşı bitirmiş olma şartı söz konusu.

Scooter Satın Alırken Bilinmesi Gereken Teknik Özellikler

Elektrikli scooter’larda BinBin gibi paylaşımlı modeller, şehri özgürce keşfetmeyi sağlıyor. Bununla birlikte, bireysel olarak e-scooter satın almak isteyenler ya da merak edenler için, katlanabilir elektrikli scooter gibi alternatifler de barındıran bu araçlarda birçok teknik özellik var. E-scooter teknik özellikleri şöyle sıralanabilir:

 

  • Menzil ve hız
  • Şarj olma süresi
  • Tırmanma açısı
  • Lastik ebatı
  • Taşıma kapasitesi
  • Batarya akımı
  • Motor gücü
  • Ön ve arka fren teknolojisi
  • Bluetooth ve bağlantı özellikleri
  • Su geçirmezlik koruma seviyesi(IP)
  • Güvenli sürüş için korna, fren lambası, E-ABS ve diğer özellikler

 

Elektrikli scooter modelleri, gün geçtikçe daha gelişmiş özellikleri ile şehir içi ulaşımda daha çok tercih sebebi oluyor. Fosil yakıtların verdiği çevresel zararın önüne geçmek, sürdürülebilir bir doğa adına katkı sağlamak için e-scooter’ları tercih edebilirsiniz. 30 ile 35 kilometreye varan menzille, kısa ve orta mesafe yolculukları için en pratik, güvenli ve çevreci deneyimi sunan scooter’lar sizi bekliyor.

Benzer Blog Yazılarımız

Benzer Blog Yazılarımız